Uitnodiging voor de tentoonstelling van Staf Ghysebrechts

Over deze site

Dit kan een goede plek zijn om jezelf en je site te introduceren of wat credits op te nemen.

Datum

29 apr 2022
Expired!

Tijd

13:00 - 18:00

Tentoonstelling Staf Ghysebrechts – schilderijen ten voordele van het ‘Good Life’ project in Chiang Rai

 

Staf Ghysebrechts, al jarenlang lid van onze vzw en begenadigd kunstschilder, organiseert een tentoonstelling waarbij de opbrengst van de werken integraal naar een van de projecten van de Vriendenkring Fatima Center gaat: het Good Life project in Chiang Rai.

Staf is lid van de GROS Brecht en via die weg steunt de gemeente Brecht al vele jaren dit project.

Dit project startte in 1993 met een opvang van meisjes uit de bergdorpen die men uit de handen van mensenhandelaars wil houden. Er wordt onderwijs gegeven in een internaat en ze focussen vooral op modules gezondheid en hygiëne, rechten en plichten, opvoeding, ouderenzorg, biologische landbouwmethoden en etnisch naaiwerk.
In 2005 startte het naaiatelier ‘Good Life’ om ook de moeders van de meisjes de kans te geven iets bij te verdienen om de armoedespiraal te doorbreken door thuis hun typische etnische patronen te borduren. Alleenstaande vrouwen uit de omgeving werden tewerkgesteld in dit atelier dat aan de school verbonden is. Een deel van de inkomsten uit verkoop dient om het internaat financieel te ondersteunen. Daarnaast hebben ze de laatste 5 jaar hard gewerkt aan een groente-fruittuin en een bakkerij om in hun eigen voeding te voorzien en overschotten op de markt te verkopen.

Door deze tentoonstelling hoopt Staf een bijdrage te kunnen leveren aan een meer menswaardiger bestaan aan die vrouwen en waarbij het Centrum hopelijk meer onafhankelijk wordt van externe hulp en  dat blijft uiteindelijk de bedoeling.

Alle info vind je terug op onze website!

The event is finished.

Geef een antwoord