Typische ceremoniële kledij

Het centrum heeft in de voorbije jaren het naaiatelier kunnen uitbouwen tot een professioneel atelier , dank zij de steun van de Gemeente Brecht.

Net voor Corona hadden ze contracten afgesproken met 3 toeristische parken om er in de winkeltjes hun aangepast materiaal te verkopen, Er was vraag naar allerlei tasjes met olifantenmotief op de ene plaats en met etnisch borduursel op een andere plaats. Dit is niet doorgegaan en voorlopig wachten ook de toeristische parken af wat de bezoekersaantallen gaan zijn.

Dank zij de T-shirt machine produceren ze nu voor de lokale markten (bijvoorbeeld voor uniformen), en er is ook veel vraag naar de typische ceremoniële kledij van de verschillende bergstammen.  Het hoeft niet allemaal meer met de hand geborduurd te zijn; het mag ook machinaal!

Biologische groententuin

 

Ze zijn nu volop bezig met het uitbreiden van de biologische groentetuin, die was tijdens de corona periode sterk verwaarloosd. De successen van de andere centra i.v.m champignons en viskweek willen ze nu ook zelf opbouwen. Veel vrouwen komen helpen in de  tuinen en leren zo hoe ze nieuwe teelten moeten verbouwen zonder gebruik van herbiciden.

Er is veel enthousiasme voor, hopelijk stopt men nu volledig met het steeds weer afbranden van velden en het innemen van nieuwe ruimte in het bos. Het kweken van bladgroenten levert meer op dan de tomatenkweek, waarvoor ze zaden en de nodige pesticiden moeten kopen bij de opkopers die zelf de hoogste winsten maken.