Tegenslagen ombuigen in nieuwe opportuniteiten

Hoe varkens kippen werden

Zuster Anurak ’s enthousiasme werkt aanstekelijk op de vrouwen in het centrum, de vrijwilligers en de buurtbewoners. Zij rolt van het ene project in het andere en probeert tegenslagen snel om te buigen naar nieuwe oplossingen. Nu de omheining in orde is werd de kleuterschool uitgebreid om ook kleuters uit de omgeving op te nemen.  De tegenslag van de varkenspest waardoor ze alle dieren verloren is omgezet naar een kippenproject. De vrijgekomen ruimte werd omgebouwd tot een stal voor 200 kippen. De vrouwen die op de markten producten uit het centrum verkopen hebben nu niet alleen groenten en champignons bij maar ook eieren. Ze verkopen ook bereide maaltijden op basis van de eigen kippen en eieren.

Hydrocultuur voor biologische groenten

Vermits de beschikbare ruimte beperkt is, blijft het zoeken naar mogelijkheden om de groententeelt uit te breiden en weer nieuwe technieken aan de vrouwen aan te leren. Voorlopig bevinden de serres zich nog gewoon op de grond maar …haar nieuwe uitdaging is het bouwen van een systeem op het dak. Vermits voor dit systeem maar een beetje bodem nodig is, is de constructie niet heel zwaar. Cedric en Sarah onze Belgische vrijwilligers  helpen haar bij de planning.

Voorlopig ziet het dak er nog zo uit, maar als de plannen kunnen doorgaan, krijgen ze binnenkort een veel groenere bestemming.