In het project in Chiang Rai zijn al 9 maanden de deuren van het naaiatelier gesloten.

Eerst omwile van de lock down, maar de laatste 4 maanden omdat er geen bestellingen meer zijn, omdat het geld volledig opgebruikt is voor de aankoop van voedselpakketten. Hierdoor is er geen geld is om de vrouwen te betalen.

De grenzen zijn nog steeds gesloten voor buitenlandse toeristen en Thai zelf gaan niet naar de hotels en plantentuinen waar het centrum een contract mee had om tassen en geldbuideltjes te leveren.

 

Maar dan kwam het nieuws via Staf Ghysebrechts: de gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking (GROS) van de gemeente Brecht keurt de subsidie voor het project dat we er indienden goed.

Met dit bedrag kunnen ze de 15 vrouwen zeker de eerste 3 maanden opnieuw betalen. Zo kunnen ze een stock aanleggen en die aan hun verkooppunten aanbieden.Vanaf december zijn Chinese toeristen weer welkom in Thailand, ze gaan zeker met Chinees Nieuwjaar terug komen.

Van zodra de verkopen in die centra beginnen te lopen kunnen ze van die inkomsten ook de lonen van de vrouwen voor de komende maanden betalen en nieuwe stoffen aankopen. En zijn ze hopelijk opnieuw gelanceerd.

 

Dank je wel Gemeente Brecht, dank zij jullie werken we met prima , energie-efficiënte naaimachines, is het naaiatelier mooi ingericht en kunnen we weer aan de slag.

GROS Brecht zorgt voor een nieuwe start voor het project in Chaing Rai, post corona begint voor ons!