Een kort overzicht

Ieder jaar laten we de projecten dossiers maken wat de noden zijn en de meerwaarde van de voorgestelde oplossingen en dit samen met een gedetailleerd overzicht van de kosten.
We helpen hen natuurlijk ook verder als er plots onvoorziene uitgaven komen waar ze nu even geen geld voor hebben.

Meer over het Wildflower Home in Chiang Mai, en hun keukenproject kan je lezen in een afzonderlijk bericht.

Youth project - Chiang Rai

Het Youth project in Chiang Rai konden we verder helpen met het betalen van de herstelling van de beerput, die gebroken was en overal doorlekte en met de aanschaf van 4 ventilatoren voor de slaapzaal van de jongste meisjes.

Ze blijven  hun bakactiviteiten verder zetten. Veel verkopen gaat niet, ze delen meer uit omdat de mensen in de omliggende dorpen hun werk en dus hun inkomen kwijt zijn.

In Chiang Rai verloopt het leven weer normaal, de scholen zijn er open, iedereen draagt de hele dag mondmaskers en besmette personen moeten in quarantaine. Deze streek begon de laatste jaren toeristen aan te trekken maar die hebben de weg  nog niet teruggevonden.

Fountain of Life - Pattaya

In Pattaya mogen de bars terug open er mag terug alcohol geschonken worden tussen 11 en 14.00 u en tussen 17.00 en 23.00 u. Daar zijn het vooral de expats die terugkeren naar hun verblijf daar.

Het centrum is terug opgestart, maar de cursisten kunnen geen lesgeld betalen, ook hier is er overal armoede en overleeft men door voedselbedelingen.

Fatima Center - Bangkok

In Bangkok is alles terug open, ook het naaiatelier en de school van het centrum. 

Ze hopen om weer mensen in hun winkeltje te ontvangen, ze proberen dit nu ook via facebook berichten met foto’s over hun kerstdecoratie en de winkel. Ook zij merken dat alle kanalen kunnen helpen om met kopers in contact te komen.

De verschillende projecten blijven hopen dat de verkoop in de hotels in Bangkok en in bepaalde toeristische plaatsen zoals de Plantentuin in Pattaya snel weer op gang zal komen.