De septische put is stuk en dringende nood aan ventilators

Eind oktober  2021 was er een noodoproep van Chiang Rai voor het dringend vervangen van de septische put en de van de ventilatoren op de slaapzalen van de meisjes. Vertaald zag hun brief er als volgt uit:

Beste vrienden

Deze week zijn er mensen in onze wijk getroffen door het Virus. Twee dorpen moeten op slot. We dragen allemaal bij om de dorpelingen te helpen.

Ook in ons centrum zijn er ook enkele kleine dringende behoeften.

  1. Onze septic tank die we ondergronds hebben geplaatst, lekt. De tank is net naast de muur begraven. De ingenieurs zien dat het gevaarlijk is. de grond in dat gebied staat vol met water en kan schade aan de muur veroorzaken. De beste en veilige manier om het probleem op te lossen, is door het afvalwater naar een andere plaats af te leiden en een nieuwe tank te steken , verder weg van de muur
  2. De ventilatoren in de meisjeskamers zijn aan vervanging toe. Deze ventilatoren werden geïnstalleerd en goed gebruikt. de plastic afdekkingen die de motor bedekken, zijn echter allemaal verouderd. Gewoon een zachte aanraking en ze vallen uit elkaar. Het zou gevaarlijk zijn om ze zo te blijven gebruiken: de elektrische draden zijn blootgelegd. We hebben rondgekeken maar we konden geen reserveonderdelen meer krijgen. Een nieuwe ventilator kost ongeveer 1.500 baht per stuk. We hebben er 15 nodig.

Dus voor deze twee items hebben we 15.000 + 22.500 = 37.500 baht nodig.

Mag ik uw vriendelijke hulp vragen? Ik ben me ervan bewust dat het in deze tijd van de pandemie moeilijk is om wat geld te krijgen.  Ik kijk uit naar uw positieve reactie.

Moge God u en uw team zegenen.

Zr. Supapawn

Eén ventilator komt overeen met een donatie van 40 euro. Dankzij onze sponsors konden we zowel de  ventilatoren als de vervanging van de septische put snel betalen. Op 4 november hadden ze het nodige geld al.

Het resultaat van beide werken ziet u hieronder:

Samen met de foto’s van de herstellingswerken, krijgen we van de zusters ook de rekeningen ter controle van wat ze met onze giften doen. Mooi samengevat in Engels onderaan. De foto in de titel is trouwens een aankoopbewijs van 13 van de 15 ventilatoren. 

Behalve deze noodherstellingen zijn er in het Good Life Center heel wat ideeën om de werking uit te breiden en te verbeteren. In 2021 hoorde u heel wat van het Wildflower Home omdat onze grote sponsoractiviteit het vernieuwen van hun keuken was. Ook in 2022 gaat u over deze 2 projecten heel wat nieuwtjes kunnen vinden op onze website en in onze nieuwsbrieven, net zoals over Fatima Center in Bangkok, de verschillende initiatieven in NongKhai en Fountain of Life in Pattaya.