Update december 2021 - Chiang Mai

Ieder jaar vragen we aan de projecten om projectvoorstellen te maken die hun noden en gedetailleerde oplossingen weergeven. Dit jaar gebruiken we het meeste van onze sponsormiddelen voor de keuken van het Wildflower home in Chiang Mai. In onze update van oktober schreven we reeds dat er door corona vertraging was opgelopen maar dat de plannen klaar waren.

Ondertussen is begint het project vorm te krijgen. De plechtige opening in december zal wel moeten uitgesteld worden omdat nog steeds niet alle materialen en mankracht beschikbaar zijn.

De foto’s  geven ons  al een beeld van wat het gaat worden. Er kunnen nu meerdere vrouwen samen werken  in hygiënischer omstandigheden. De tegels maken het onderhoud eenvoudig.

Vergelijk maar met de foto’s van de keuken in onze eerdere berichten.

Ze zijn enorm blij met het nieuwe bezoekers sanitair, dat gaf vroeger problemen. Vooral het apart sanitair voor mannen vinden de vrouwen ontzettend fijn, het was voor hen moeilijk aanvaardbaar dat alle bezoekers hetzelfde sanitair in het hoofdgebouw moesten gebruiken. In de dorpen zijn er altijd aparte sanitaire hutten voor beide geslachten.

Ze willen graag iedereen bedanken die dit mee mogelijk maakte vanuit  België!

Ondertussen komt het toerisme in Thailand heel traag weer op gang. In Chaing Mai  zijn de toeristen terug welkom en de scholen weer gesloten. De besmettingsgraad bepaalt de maatregelen. Men probeert wel  afstandsonderwijs, ook voor de lagere school.

Zuster Anurak van het Wildflower centrum laat de moeders samen met hun kinderen de lessen volgen. De meesten hebben zelf nooit onderwijs gevolgd en leerden rekenen, lezen en schrijven in het centrum. Door de lessen mee te volgen worden ze zo wat geprikkeld om daar samen weer aan te werken.