Wildflower: een project waar men nooit stil zit

Het Wildfower Home in Chiang Mai staat heel ver op het gebied van biologisch tuinieren. Naast een open groentetuin hebben ze twee grote serres met groenten en zijn ze op het dak begonnen met de aanleg van bakken voor hydrocultuur.

120 kippen zorgen voor voldoende eitjes om elke dag naar de markt te brengen, samen met de oogst van de paddenstoelenhuizen en regelmatig ook vis uit eigen kweekvijvers.

Voor al deze realisaties konden ze rekenen op het meefinancieren door de gemeente Schilde.

Stilaan begint men in Thailand af te stappen van de oude tuinbouwmethoden met overdreven veel kunstmest en pesticiden (die hier in Europa al jaren verboden zijn). 

We zijn fier dat niet alleen Wildflower Home maar àlle centra meewerken aan deze bewustwording.

nieuwe bronnen voor inkomsten

Wildflower home zit nooit stil en is steeds op zoek naar andere bronnen van inkomsten (zie ook Wildflower home permanent op de markt)

In onze nieuwsbrief van september schreven we al over de nieuwe overdekte markt (d.w.z. een dak op palen) waar je een perceeltje kan kopen en dan inrichten tot een eigen winkeltje. Zuster Anurak van het Wildflower Home project heeft direct een stuk gekocht om een eigen winkel te maken. Ze verkopen er groenten, eieren en vis verkopen maar ook bereide gerechten en de zeep, shampoo en kruidendrankjes die ze zelf maken.

We willen haar graag helpen om de winkel helemaal in te richten. 

Geef een reactie