Update najaar 2021 - Pattaya

Het Fountain of life centrum in Pattaya kan de geplande beroepsopleidingen niet opstarten. Heel Pattaya is reeds lang in volledige lockdown. De vrouwen die weg konden, hebben de stad verlaten en zijn teruggegaan naar hun dorpen. Wie niet terug kon leeft nu op straat want zelfs het strand is verboden terrein.

Er blijft veel interesse voor de cursussen haartooi en Thai massage, de vrouwen willen klaar zijn met hun opleiding als de lockdown opgeheven wordt.  Het is dus wachten op het terug openen van alle sociale voorzieningen. 

De toelage van de gemeente Schilde voor het project zal zeker gebruikt worden om de verplichte bijscholingen van de leerkrachten te blijven betalen, zodat het afgeven van beroepscertificaten na de opleidingen niet in het gedrang komt. 

De 6 mensen van de staf, hebben zeer regelmatig contact met de vrouwen die nog in Pattaya verblijven. Ze komen samen op het plein aan het centrum om te praten over hun situatie en om hen voldoende te wapenen tegen alle vormen van uitbuiting, van henzelf en hun kinderen.  Er wordt dan ook telkens een maaltijd uitgedeeld en de nodig producten voor hygiëne meegegeven. In totaal wordt voor 200 families in voedselondersteuning voorzien.

Zeer recent waren gezondheidscontroles en dergelijke weer toegelaten. Een eerst ekleine stap, maar zlefs als de opleiding snel starten, zullen nog velen geruime tijd afhankelijk zijn van voedselhulp. We kunnen alleen maar hopen dat in Thailand – via vaccinatie  -het normale leven snel zal kunnen hervatten.

Wie wil weten hoe de situatie evolueert, kan Fountain of Life ook volgen op hun Facebookpagina.