Projecten in Chiang Mai en Chiang Rai werken samen met 7-Eleven

In België zijn ze niet actief, maar velen kennen de 7-Eleven winkels, van kiosken tot kleine supermarkten. Deze winkels met zeer ruime openingsuren vind je in vele landen, niet enkel in Azië maar ook in Europa.

Deze minisupermarktjes die 24 uur per dag alle dagen van het jaar open zijn, vind je ook in elke Thaise stadswijk terug, en bieden naast een aantal vaste producten zoals instant noedels ook lokale producten aan. Ze zijn er tevens bank- en postkantoor, wasserette, copy center en opvang voor daklozen en straathonden.

Er zijn meer dan 13000 vestigingen in Thailand, waarvan een 5500 in Bangkok.

Deze groep heeft een halfjaar geleden het initiatief genomen om een soort voedselbank te worden. Elke dag halen ze alles wat tegen vervaldatum is uit de rekken en kunnen instellingen bellen om goederen op te halen. Ze werken alleen met instellingen die zo de kosten van voeding kunnen beperken maar die ook contacten hebben met de arme bevolking uit de omgeveing en zo het voedsel kunnen verder verdelen.

Zowel het Wildflower centrum in Chiang Mai als het Good Life Center in Chiang Rai maken er gebruik van. De controle vanuit de 7-Eleven groep is groot, alles  wordt nauwkeurig opgevolgd om te voorkomen dat er gratis goederen zouden doorverkocht worden.

Het Wildflower Centrum kan zulke uitdagingen financieel aan , het centrum in Chiang Rai heeft geen financiële oreserve voor extra uitgaven. De Vriendenkring heeft hen verder geholpen met de aankoop van een digitale weegschaal, van koelelementen , koelboxen en een GSM met apart nr waarmee alle transacties gebeuren. 

Van maandag tot vrijdag mogen de goederen afgehaald worden. Wat er beschikbaar is verschilt iedere week. Beide centra zijn ontzettend blij met dit extra aanbod aan voeding wat de dagelijkse uitgaven voor deze toch wel doorslaggevende kostenpost vermindert.

Geef een reactie