Een nieuwe toekomst voor het naaiatelier

Bij de oprichting van het Regina centrum werd vooral gefocust op verkopen in Europa, Australië en Canada en de VS, die de voorbije jaren sterk afnamen  maar  gecompenseerd werden door meer en betere lokale verkopen op beurzen, in scholen, hotels en kerken in Bangkok. De Covid-19 pandemie heeft daar voor de nabije toekomst een einde aan gemaakt.

Er werkten nog maar 40 vrouwen in het centrum en door de lock-down werden ook zij gedwongen hun leven om te gooien, betaling is niet mogelijk als er geen bestellingen meer binnen komen dus is er besloten om het Regina Centrum te sluiten.

Een groepje vrouwen wil blijven gebruik maken van het atelier en hun vaardigheden gebruiken om samen te werken, bestellingen te accepteren en te beheren. Ze werkten zelf al een aantal producten uit, in de eerste plaats voor de lokale markt, maar ze hopen ook dat – na deze pandemie – er terug internationale bestellingen zullen geplaatst worden.

Het label “Regina Center “ wordt niet meer gebruikt, maar wel een IGA label d.w.z. een “inkomen genererende activiteit” ondersteunt door de Good Sheperd Nong Kai. In de beginfase zal een startkapitaal voorzien worden totdat het project op eigen benen staat.