Fatima Self Help Center

Het eerste huis van de Good Shepherd Sisters, werd opgericht in 1965 in Din Daeng, Bangkok. Toen open rijstvelden en sloppenwijken, nu een drukke metropool waar de sloppenwijken in aantal zijn toegenomen en de behoeften van de mensen die te maken hebben met werkloosheid, ziekte, gebrek aan opleidingsmogelijkheden en armoede zijn geëscaleerd.

Door een goede samenwerking met Boeddhistische zusters openen ze in 1917 een tehuis voor ongehuwde moeders. Hier krijgen ze pre-en postnatale ondersteuning. Er is plaats voor 15 tot 20 jonge vrouwen die ook deelnemen aan de dagelijkse lessen zodat ze een beroep kunnen leren. Van in het begin hebben veel vrouwen van ambassades geholpen met het geven van lessen Thais en Engels en het aanleren van handwerken.

Er is ook een internaat waar een 70 tienermeisjes uit arme gebroken gezinnen die slachtoffer werden van mensenhandel. Zij kunnen hier hun basisonderwijs voltooien en verder studeren aan een secundaire school of in het centrum een opleiding volgen als naaistern kapster, kinderverzorgster of secretaresse.

In 1978 vroeg men de zusters om 10 000 stuks kleding te maken voor de Cambodjaanse vluchtelingen kampen, het begin van het Fatima Self Help Center naaiatelier. Nu produceren ze speelgoed, educatieve boeken, kinderkleding, quilts, geborduurd tafel en badkamerlinnen van hoge kwaliteit. Ze ontvangen een rechtvaardig loon voor hun werk en ze kunnen een opleiding volgen terwijl hun kinderen naar de opvang of kleuterschool in het centrum gaan.

Meer dan 650 gezinnen hebben zo meer inkomsten en toekomstperspectief

140 kinderen van de vrouwen die er werken en van arme gezinnen uit de buurt krijgen naast onderwijs ook 2 maaltijden en de nodige gezondheidszorg

Engelse-les-fatima

Op vraag van de overheid geven ze ook aan 200 kinderen van asielzoekers lessen Thai, Engels en wiskunde zodat ze snel naar een staatsschool kunnen overstappen.

Nieuws over het Fatima Center in Bangkok

Enkele sfeerbeelden van vroeger en nu